Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ARA PAPAGÁJ!!:):):):)

KépNagyon cuki ara papagájok (ARARAUNA) üldögélnek a faágon!!!:)

 

Sárga-kék ara   :

Előfordulása 

Dél-Amerikában, Bolívia, Brazília, Kolumbia, Ecuador, Francia Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Trinidad és Tobago és Venezuela területén honos. Alföldi és folyók menti erdők, mocsarak, szavannák lakója.

Megjelenése 

Magassága 85 centiméter, testtömege 900-1300 gramm. Nyakának oldala és a hasa olajsárga, homloka és a fejtető egy része zöld, csupasz pofafoltja krémfehér, háta és szárnya egy része kék. Csőre 6 cm hosszú. A nemek hasonlóak.

Ara ararauna -South America-8.jpg

Életmódja 

Különböző magvak, gyümölcsök, bogyók és rovarok teszik ki a táplálékát.

Szaporodása 

Tavasszal költi ki 2-4 tojásból álló fészekalját. A tojó a költést egyedül végzi, a táplálásban mind a két szülő részt vesz.

 

Tartása

A leggyakrabban tartott araféle. Magyarországon minden állatkertben, ahol tartanak papagájokat, megtalálható. Ezenkívül szinte az egyetlen ara, mely magángyűjtőknél is megtalálható hazánkban. Fogságban viszonylag jól tartható madár és elég kielégítő a szaporodási rátája is. A többi arafajjal ellentétben, e fajnál mára szinte teljesen kielégíthető a kereslet fogságban szaporított madarakkal, így a természetből való befogás a sárga-kék aránál nem jelentős mértékű.

Fájl:Gelbbrustara.jpg

 

Fájl:NoruegoAzul.jpg

 

Fájl:Ara ararauna -in the air-8.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Viagra Comprar Espana StevCync

(Stevmaph, 2019.09.17 02:23)

247 Overnightpharmacy Com Nolvadex Dosage For Gyno Amoxicillin Dosage For Treating Uti <a href=http://bpdrug.com>priligy tab</a> Low Dose Propecia Direct Provera Secure Propecia Posologia Sin