Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magától elbomlik az újfajta RÁGÓGUMI...

Környezetünket sok helyen csúfítja a mások által elhagyott használt rágógumi. Ott van a moziszékek alatt, az utcákon, az iskolapadokban. A megoldás azonban nem várat sokáig magára: az elmúlt héten tudósok egy csoportja újfajta rágógumiról számolt be egy angliai tudományos konferencián.

A 'Clean Gum' fantázianévre keresztelt rágógumi nem ragad, emiatt könnyű eltávolítani a cipőkről, ruháról, hajból, az utcáról, székekről. Az előzetes tesztek szerint az újfajta rágó vízben magától felbomlik, ezért még könnyebb megszabadulni tőle - olvasható a rágót kifejlesztő Revolymer cég közleményében. Tesztek során bizonyították, hogy míg a vezető rágógumi márkák négyből háromszor biztosan hozzáragadnak valamihez, addig a Clean Gum ha hozzá is ragad valamihez, onnan 24 órán belül a természetes bomlási folyamat során eltűnik.

"Technológiánk alapja, hogy ún. amfifilikus polimereket adunk a módosított rágógumi alaphoz, emiatt az eldobott rágó felületi tulajdonságai megváltoznak. Ezáltal az eldobott rágó kevésbé fog ragadni" - nyilatkozta Terence Cosgrove, a Revolymer vezető kutatója. A cég szerint az újfajta rágók 2008 elején kerülhetnek a boltok polcaira.

Én azt tapasztaltam, hogy nekem még mindig tapad mindenhova a rágó amit beveszek...Pedig már 2011 van!

Ti is írjátok le véleményteket!!:)

 

MÉGHOGY NEM TAPAD!!!XDnetwork.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.